Συνάντηση Δημάρχου με τον πρόεδρο της κοινότητας και το Σύλλογο

Συνάντηση Δημάρχου με τον πρόεδρο της κοινότητας και το Σύλλογο

 

Στα πλαίσια της ενημέρωσης του Δήμαρχου Μακρακώμης κ. Γιώργου Χαντζή για θέματα που απασχολούν την κοινότητα και το Σύλλογο, είχαμε τη χαρά να είμαστε οι πρώτοι που δέχτηκε ο Δήμαρχος με τους αρμόδιους αντιδημάρχους απο τη νέα ανάληψη των καθηκόντων του, ύστερα απο τη θριαμβευτική επανεκλογή του.. Ο νέος πρόεδρος της κοινότητας Θωμάς Δερνίκας επεσήμανε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σαν κοινότητα και ζήτησε τη δρομολόγηση για την επίλυσή τους.

Σαν πρώτο τέθηκε το θέμα Ύδρευση. Ως γνωστόν το έργο αφορά την κατασκευή νεας υδρομάστευσης, με σύλληψη νερού από μέτωπο μικροπηγών, κατασκευή νέου αγωγού μεταφοράς νερού καθώς και νέας δεξαμενής ύδρευσης. Υπολογίζεται οτι απο το νεο έργο θα αντλείται καθημερινά ποσότητα νερού περί τα 60 m3   . Το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται στο ποσό των 230.000 €. Ο φορέας χρηματοδότησης είναι το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ασφαλτόστρωση: Θα ολοκληρωθεί το έργο της ασφαλτόστρωσης όπως είχε δρομολογηθεί

Στην πλατεία Αγ. Αθανασίου θα συνεχιστούν οι εργασίες που είχαν μείνει ημιτελείς (μεταφορά ηρώου, παγκάκια, κολώνες ηλεκτροφωτισμού κ.α)

Στο κυλικείο έγινε πριν τα Χριστούγεννα καθαρισμός της ταράτσας από τα σαθρά που υπήρχαν και είναι έτοιμη όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν να κάνουμε τη μόνωση. Τα υλικά θα τα διαθέσει ο Δήμος. Αυτές τις μέρες θα υπογράψουμε το σχετικό συμφωνητικό μίσθωσης με το συγχωριανό μας Σάκη Αντωνίου ο οποίος ολοκληρώνει τις διαδικασίες για την έκδοση της σχετικής άδειας λειτουργίας του καταστήματος.

Σκεφτόμασταν να γίνει παιδική χαρά στον αύλειο χώρο του Δημ. Σχολείου, αλλά  όπως εύστοχα παρατήρησε ο Δήμαρχος θα ήταν καλύτερα αυτή να γίνει στο οικόπεδο Μητσιάκη ώστε οι γονείς-παππούδες που έχουν την ευθύνη παρακολούθησης των μικρών παιδιών να είναι στην πλατεία και την ίδια στιγμή να είναι κοντά τους .

Στο Δημοτικό Σχολείο θα γίνει πλακόστρωση στον αύλειο χώρο και στο πίσω μέρος θα γίνει η σχετική διαμόρφωση για αθλοπαιδιές (μπάσκετ κ.α). Το εσωτερικό του σχολείου και ιδιαίτερα το γραφείο θα καθαριστεί, θα γίνουν επιδιορθώσεις σοφάδων όπου απαιτείται και θα είναι το γραφείο του Πολιτιστικού μας συλλόγου.

Να επισημάνουμε ότι η παρουσία των μελών του Συλλόγου μας στην πρώτη συνάντηση του προέδρου με τον Δήμαρχο ήταν συμβολική . θελήσαμε να τονίσουμε ότι η συνεργασία του Προέδρου με το Σύλλογο θα είναι ειλικρινής και ουσιαστική. Οι στόχοι μας είναι κοινοί , έχουν σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των συγχωριανών μας στο χωριό και την πολιτιστική παρουσία και δράση. Όποιος-α μπορεί να βοηθήσει προς το σκοπό αυτό είναι καλοδεχούμενος. Με λόγια και με έργα! Ο Δήμαρχος το κατάλαβε και μας συνεχάρη. Ελπίζουμε, πιστεύουμε και ευχόμαστε σε μια καλή συνεργασία!