Ραντεβού με τους Καλτσαίους-Σκαλτσαίους

 

καλτσαίοι

Αρ. Απ. Πρωτ. Αθηνών 2251/2012, Καταχ. Βιβλ. Σωματ.Περιφ-Πρωτ. 28960, ΑΦΜ. 998139983, ΙΘ Οίκ.Εφ. Αθην.

Διεθνή SITE: www.syllogoskaltsas.gr---www.skaltsasfamilytree.gr  www.kaltsasfamilytree.gr

Ελλάδα Gloobe: Σύλλογος Καλτσαίων ΄ή Σκαλτσαίων---Δένδρο Καλτσαίων ή Σκαλτσαίων      

                   «Χρεωστάμε σ΄όσους ήρθαν πέρασαν, θα΄ρθούνε θα περάσουν

                             κριτές θα μας δικάσουν οι αγέννητοι και οι νεκροί».

                                                                                      Κωστής Παλαμάς

                                           ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

             Αγαπητοί μας Συναπόγονοι(ίδιο αίμα) του Γενεαλογικού Δένδρου των Απανταχού Καλτσαίων-Σκαλτσαίων:

Γεγονός είναι ότι οι σημερινές συνθήκες ζωής, μας αποξένωσαν, μας απομάκρυναν, τόσο που, ακόμα και οι γονείς να βλέπουν τα παιδιά τους, αραιά και που, σε ορισμένες περιπτώσεις και μετά από χρόνια, αδέλφια, ακόμα και εκείνα που ζουν στην ίδια πόλη, δεν βλέπονται, παρά μόνον ακούγονται από τηλεφώνου. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τα εξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς.

Οι προπάτορές μας είχαν την ευκαιρία να ανταμώνουν και να τα λένε, να μη ξεχνιόνται, να μαθαίνει ο ένας για τον άλλο, να διατηρούν την συγγενική του γνωριμία, στην καθημερινή τους ζωή, στη γειτονιά, στο μαγαζί-καφενείο του χωριού ή της κωμόπολης ακόμα και της μικρής πόλης, στις καθιερωμένες εορταστικές επισκέψεις, στα πανηγύρια και στις Εκκλησίες, να έχουν έντονη την αλληλεγγύη.

Παλαιότερα είχαμε επιλεκτικές μετοικήσεις και αποδημίες στις πόλεις της πατρίδας μας όπως και στο Εξωτερικό και κύρια στην Αμερική.

Μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, όμως, είχαμε καθολικές, θα λέγαμε, μετακινήσεις.

Τα χωριά μας ερήμωσαν και οι κάτοικοί των κατέφυγαν σε κωμοπόλεις και πόλεις με την διασπορά των σε διάφορες απομακρυσμένες συνοικίες.

Όμως αυτό δεν πρέπει να μας κάνει «ξένους» μεταξύ μας, να μας κάνει να ξεχάσουμε τις ρίζες μας, την συγγένειά μας, το αίμα μας, το γενεαλογικό μας δένδρο, τις συνήθειές μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιου του «ομωνύμου» Συλλόγου μας δεν μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση αυτή. Αποφάσισε, όμως, να δώσει την δυνατότητα σε όλους ανεξαιρέτως τους συναπογόνους μας, να έχουμε μια κάποια συνάντηση, αντάμωμα, να συναντόμαστε να τα λέμε να μη ξεχνιόμαστε, να διατηρούμε τους συγγενικούς μας δεσμούς.

Έτσι στην Αθήνα, ορίσαμε κάθε Μήνα, κάθε πρώτη Τετάρτη, στις 6.μ.μ. αντάμωμα-συνάντηση, στο ΚΑΦΕ-AegliCafé της Αίγλης του Ζαππείου (είσοδος με αυτοκίνητο από την οδό Βασ. Όλγας, ελεύθερο patking-τηλ. 210.33 69 330), να πάρουμε τον καφέ μας ή το αναψυκτικό μας, να τα πούμε, να θυμηθούμε ο ένας τον άλλον, να γελάσουμε, να ακούσουμε νέα από όλες τις περιοχές και για όσους δεν μπορούν να είναι κοντά μας, να ακούσουμε για καταξιωμένους συναπόγονούς μας, και επιτυχημένους στο επάγγελμά των, να τους μάθουμε και να τους προτιμήσουμε. Να γνωρίσουμε απογόνους και άλλων Κλαδιών Καλτσαίων-Σκαλτσαίων που μέχρι σήμερα δεν τα γνωρίζουμε . Να ακούσουμε ιστορίες παλαιές και νέες, από όλα τα σχετικά Κλαδιά. Προτείνουμε το ίδιο να γίνει και στην Επαρχία.

Την πρώτη Τετάρτη, 5 του μηνός Μαρτίου, σας περιμένουμε από ολόκληρο το λεκανπέδιο της Αττικής αλλά και τους τυχόν ευρισκομένους στην Αθήνα από την Επαρχία και το Εξωτερικό..

Κατά την γνωστή Παραβολή του Ευαγγελίου «πολλοί εισί κλητοί, ολίγοι δε εκλεκτοί προσελθόντες». Εμείς παραποιούμε την παραβολή και ευελπιστούμε ότι

     «πολλοί εισί κλητοί, πολλοί και οι εκλεκτοί-προσελθόντες».

Πέστε το σας παρακαλούμε και σε όσους συναντάτε προσωπικά ή από τηλεφώνου οι οποίοι ίσως να μη γνωρίζουν σχετικά ή να το ξέχασαν ή να μην έχουν δικό τους e-mail. Και αν έχουν οι ίδιοι ή τα παιδιά των ή κάποιος που τον βλέπουν τακτικά και μπορεί να τους ενημερώνει άς μας το κάνουν γνωστό για να τους ενημερώνουμε για όλα τα θέματα του Συλλόγου.

Σας περιμένουμε μετά συζύγων και παιδιών, μεγάλων και μικρών (για τα μικρά υπάρχει απέραντος χώρος για παιγνίδια), με άλλους συγγενείς,ανυπόμονα και με πολύ-πολύ αγάπη.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο, ο Πρόεδρος, Βασίλειος Δημ. Καλτσάς . .

 

 

Login