Καφές με τους Καλτσαίους!

 

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ-ΥΠΟΜΝΗΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

         Κάνουμε γνωστό, σε όλους τους αγαπητούς απογόνους

    των Απανταχού Καλτσαίων και Σκαλτσαίων,

           ότι στην Αθήνα, ορίσαμε κάθε Μήνα,

           κάθε πρώτη Τετάρτη, στις 6.μ.μ. και

           κάθε τρίτο   Σάββατο,στίς 11π.μ.

αντάμωμα-συνάντηση στο ΚΑΦΕ-AegliCafé της Αίγλης του Ζαππείου  με ελεύθερη συζήτηση, ανανέωση ή επιζήτηση νέων γνωριμιών, κ.λπ.

(είσοδος αυτοκινήτων από οδό Βασ. Όλγας, ελεύθερο parking-τηλ. 210.33 69 330210.33 69 330).

  

Σε προηγούμενη ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ, που εστάλη με e-mail, σε όσους μας είχαν δώσει αυτό, την οποία ανεβάσαμε και στο ΣΙΤΕ του Συλλόγου μας, και την οποία αναδημοσιεύουμε στο τέλος αυτής της   ΝΕΩΤΕΡΗΣ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ,κάναμε γνωστή την λειτουργία του θεσμού του απογευματινού Καφέ, για κάθε πρώτη Τετάρτη, κάθε Μήνα. Η καθιέρωση αυτή βρήκε μεγάλη απήχηση και οι πρώτες συναντήσεις στέφτηκαν από μεγάλη επιτυχία.

                                                          ΟΜΩΣ                                              

Διαπιστώθηκε ότι υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός «συναπογόνων» μας που εργάζονται και δεν διευκολύνονται να έρχονται στον Απογευματινό Καφέ, αφού στο σπίτι των επιστρέφουν μετά την 3η απογευματινή και, πολλοί από αυτούς, πολύ αργότερα, καθιερώνεται και Πρωϊνός καφές, κάθε τρίτο Σάββατο εκάστου μηνός, ώρα 11η πρωϊνή, στο ίδιο, πάντα, χώρο.

Με τον τρόπο αυτό διευκολύνονται ακόμα και οι «συναπόγονοί μας», που διαμένουν σε απομακρυσμένες περιοχές της Αττικής, π.χ. Μεσόγεια, Ελευσίνα κ.λπ., αλλά και η Επαρχία για όσους θα βρεθούν προς τούτο ή για άλλες δουλειές των στην Αθήνα, χωρίς να έχουν πρόβλημα για την επιστροφή των.

Συνιστούμε στους αγαπημένους μας «συναπογόνους» όταν μπορούν ας συνδυάζουν τις εργασίες των στην Αθήνα το Σάββατο αντί άλλης ημέρας.

Φυσικά δεν αποκλείεται, θα είναι μεγάλη μας η χαρά, να παρευρίσκονται όσοι θέλουν και στις δύο συναντήσεις μας, δηλ. και την πρώτη Τετάρτη, το απόγευμα, και το τρίτο Σάββατο, το πρωί, κάθε μήνα.

          Για το 2014 οι επόμενες συναντήσεις μας ημερολογιακά θα είναι:

Τετάρτη απόγευμα 6μ.μ.: 2/4, 7/5, 4/6, 2/7, 6/8, 3/9, 1/10, 5/11, και 3/12.

Σάββατο πρωί 11π.μ.: 26/4,17/5, 21/6, 19/7, 23/8, 20/9, 18/10, 15/11, και 20/12.

          Όπως θα διαπιστώσετε, στον Πρωϊνό Καφέ, έγινε μία παρέκκλιση από το τρίτο Σάββατο τον Απρίλιο, από 19/4 έγινε 26/4 λόγω του Πάσχα και τον Αύγουστο από 16/8 έγινε 23/8 λόγω της εορτής Της Θεοτόκου Παναγίας μας.

     Κρατήστε τις ημέρες και τις ημερομηνίες αυτές, θα σας χρειαστούν.

            ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ !!!!!!!!!!

Όπως αναφέραμε στην αρχή η προηγούμενη ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ, έγραφε:          

«Αγαπητοί μας Συναπόγονοι(ίδιο αίμα) του Γενεαλογικού Δένδρου των Καλτσαίων-Σκαλτσαίων,

Γεγονός είναι ότι οι σημερινές συνθήκες ζωής, μας αποξένωσαν, μας απομάκρυναν, τόσο που, ακόμα και οι γονείς να βλέπουν τα παιδιά τους, αραιά και που, σε ορισμένες περιπτώσεις και μετά από χρόνια, αδέλφια, ακόμα και εκείνα που ζουν στην ίδια πόλη, δεν βλέπονται, παρά μόνον ακούγονται από τηλεφώνου. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τα εξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς.

Οι προπάτορές μας είχαν την ευκαιρία να ανταμώνουν και να τα λένε, να μη ξεχνιόνται, να μαθαίνει ο ένας για τον άλλο, να διατηρούν την συγγενική του γνωριμία, στην καθημερινή τους ζωή, στη γειτονιά, στο μαγαζί-καφενείο του χωριού ή της κωμόπολης ακόμα και της μικρής πόλης, στις καθιερωμένες εορταστικές επισκέψεις, στα πανηγύρια και στις Εκκλησίες, να έχουν έντονη την αλληλεγγύη.

Παλαιότερα είχαμε επιλεκτικές μετοικήσεις και αποδημίες στις πόλεις της πατρίδας μας όπως και στο Εξωτερικό και κύρια στην Αμερική.

Μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, όμως, είχαμε καθολικές, θα λέγαμε, μετακινήσεις.

Τα χωριά μας ερήμωσαν και οι κάτοικοί των κατέφυγαν σε κωμοπόλεις και πόλεις με την διασπορά των σε διάφορες απομακρυσμένες συνοικίες.

Όμως αυτό δεν πρέπει να μας κάνει «ξένους» μεταξύ μας, να μας κάνει να ξεχάσουμε τις ρίζες μας, την συγγένειά μας, το αίμα μας, το γενεαλογικό μας δένδρο, τις συνήθειές μας.Το Διοικητικό Συμβούλιου του Συλλόγου μας δεν μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση αυτή.

Αποφάσισε, όμως, να δώσει την δυνατότητα σε όλους ανεξαιρέτως τους συναπογόνους μας, να έχουμε μια κάποια συνάντηση, αντάμωμα, να συναντόμαστε να τα λέμε να μη ξεχνιόμαστε, να διατηρούμε τους συγγενικούς μας δεσμούς.

Έτσι στην Αθήνα, ορίσαμε κάθε Μήνα, κάθε πρώτη Τετάρτη, στις 6.μ.μ. αντάμωμα-συνάντηση, στο ΚΑΦΕ-AegliCafé της Αίγλης του Ζαππείου (είσοδος με αυτοκίνητο από την οδό Βασ. Όλγας, ελεύθερο parking-τηλ. 210.33 69 330210.33 69 330), να πάρουμε τον καφέ μας ή το αναψυκτικό μας, να τα πούμε, να θυμηθούμε ο ένας τον άλλον, να γελάσουμε, να ακούσουμε νέα από όλες τις περιοχές και για όσους δεν μπορούν να είναι κοντά μας, να ακούσουμε για καταξιωμένους συναπογόνους μας, και επιτυχημένους στο επάγγελμά των, να τους μάθουμε και να τους προτιμήσουμε. Να γνωρίσουμε απογόνους και άλλων Κλαδιών Καλτσαίων-Σκαλτσαίων που μέχρι σήμερα δεν τα γνωρίζουμε . Να ακούσουμε ιστορίες παλαιές και νέες, από όλα τα σχετικά Κλαδιά. Προτείνουμε το ίδιο να γίνει και στην Επαρχία.

Την πρώτη Τετάρτη, 5 του μηνός Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με πολύ μεγάλη επιτυχία. Σας περιμένουμε από ολόκληρο το λεκανοπέδιο της Αττικής αλλά και τους τυχόν ευρισκομένους στην Αθήνα από την Επαρχία και το Εξωτερικό στις επόμενες συναντήσεις μας.

Κατά την γνωστή Παραβολή του Ευαγγελίου «πολλοί εισί κλητοί, ολίγοι δε εκλεκτοί-προσελθόντες». Εμείς παραποιούμε την παραβολή και ευελπιστούμε ότι

                               «πολλοί εισί κλητοί, πολλοί και εκλεκτοί-προσελθόντες».

Πέστε το σας παρακαλούμε και σε όσους συναντάτε προσωπικά ή από τηλεφώνου οι οποίοι ίσως να μη γνωρίζουν σχετικά ή να το ξέχασαν ή να μην έχουν δικό τους e-mail. Και αν έχουν οι ίδιοι ή τα παιδιά των ή κάποιος που τον βλέπουν τακτικά και μπορεί να τους ενημερώνει ας μας το κάνουν γνωστό για να τους ενημερώνουμε για όλα τα θέματα του Συλλόγου.

Σας περιμένουμε μετά συζύγων και παιδιών, μεγάλων και μικρών (για τα μικρά υπάρχει απέραντος χώρος για παιγνίδια), με άλλους συγγενείς, ανυπόμονα και με πολύ-πολύ αγάπη.» Ευχόμαστε ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ για όλους

                                     Για το Διοικητικό Συμβούλιο,

 

             Ο Πρόεδρος,                                            Η Γεν. Γραμματέας

         Βασίλειος Δημ. Καλτσάς                               Ευτυχία Πασχάλη-Αλεξανδρή

 

 

Login