Ζωγραφική, Αύγουστος 2002

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ

ΚΑΝΑΛΙΑ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2002

Στο προηγούμενο τεύχος ξεχάσαμε ,(και είμαστε ασυγχώρητοι γι’ αυτό- δε θα το ξανακάνουμε) να αναφέρουμε τα ονόματα δύο σημαντικών συντελεστών του εξαιρετικού έργου ζωγραφικής που έγινε πέρυσι το Καλοκαίρι από τη «συμμορία των Καναλιωτών», στον τοίχο απέναντι από του Τράκα.

Τους αναφέρουμε λοιπόν με κεφαλαία γράμματα για να επανορθώσουμε.

ΚΑΝΑΚΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ και ΣΤΡΙΓΓΑΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Εφέτος υπήρχε μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή συμμετοχή πολλών νέων ,αγοριών και κοριτσιών. Επειδή ο χώρος του Σχολείου ήτανε ακατάλληλος- επρόκειτο να αρχίσουν εργασίες για την επιδιόρθωσή του- η ζωγραφική έγινε στο ..υπαίθριο ατελιέ της Ελένης Στριγγάρη-Τράκα.

  •       Όλα τα παιδιά χρησιμοποίησαν ,για πρώτη φορά στη ζωή τους, μουσαμά και ακρυλικά χρώματα.
  •       Η επιλογή των θεμάτων έγινε από τα ίδια τα παιδιά, χωρίς καμία απολύτως παρέμβαση, υπόδειξη ή διόρθωση.
  •      Ήτανε κάθε μέρα τυπικά στην ώρα τους, σοβαρά στη δουλειά τους με χιούμορ εξαιρετικό για την ηλικία τους. Όλα μαζί όπως δούλευαν, με τα καπελάκια τους –προσφορά του καταστηματάρχη που αγοράσαμε τις μπογιές- συνέθεταν μια πολύ όμορφη εικόνα , ένα εξαιρετικό «θέμα» για κάποιον άλλο επαγγελματία ζωγράφο που θα μπορούσε να αποθανατίσει την εικόνα.

Όταν τέλειωσε η ζωγραφική, έγινε έκθεση των έργων στο κτίριο πολλαπλών χρήσεων. Ξεχωριστή θέση είχε μια συλλογή έργων του Γιώργου Δερνίκα, του πολλά υποσχόμενου νέου και αυτοδίδακτου ζωγράφου μας.

Τελειώνοντας θα ήθελα να επισημάνω ότι , το κομμάτι αυτό του καλοκαιρινού πολιτιστικού μας γίγνεσθαι, η ζωγραφική των νέων παιδιών, όπως γίνεται, πλάθει χαρακτήρες, ανοίγει ορίζοντες, δημιουργεί όμορφα ενδιαφέροντα για τα παιδιά και τα κάνει να αγαπούν το χωριό τους και τις ρίζες τους επειδή εκεί τυχαίνει να βιώνουν αυτά τα συναισθήματα.

Σημαντικό ρόλο στη δουλειά αυτή παίζει η Ελένη Στριγγάρη-Τράκα, η οποία απεδείχθη ικανή δασκάλα-παιδαγωγός. Παιδιά ,συγχαρητήρια!!

 

Login