Κυριακή Απόκρεω, 17/3/2002

Κυριακή των απόκρεω, 17/3/02

 Κώστας Κωστούλας

Κανάλια, πλατεία Αγ. Αθανασίου, αίθουσα εκδηλώσεων.

Ώρα 19.30, ανοίγει η πόρτα, ίσκιοι κινούνται, θαρρείς κι’ είναι άνθρωποι κουβαλώντας κουτιά, εργαλεία, μηχανήματα, τις οίδεν;

Σε λίγο ανοίγει το φως και σχεδόν αμέσως δημοτική μουσική σκεπάζει το χώρο, βγαίνει έξω στο προαύλιο της εκκλησίας, ξεχύνεται στο χωριό ως απάνω στα Κουκιανέϊκα κι’ ακόμα πέρα. Και να, σαν αυτό να ήταν το σύνθημα βγαίνουν ο Παπαγιώργης με την παπαδιά απ’ το σπίτι τους δίπλα, βαστώντας μια μπουκάλα στο ‘να χέρι και τσάντες στο άλλο. Καλησπερίζουν τον Τρύφωνα Κούκιο και τον Βαγγέλη Αντωνίου –Μητσούλα (οι ίσκιοι που είδαμε προηγουμένως) κι’ εύχονται «καλή σαρακοστή και τη Λαμπρή με υγεία». Δεν προλαβαίνουν να κάτσουν κι αμέσως σχεδόν καταφτάνει ο Θωμάς Δερνίκας (του Γεωργίου) με τη γυναίκα του Γιώτα και τα παιδιά του, οι αδελφές του Στέλλα και Νίκη, ο Μήτσος Σίψας με τη γυναίκα του Φωτεινή, ο μπατζανάκης του Ηρακλής Σπυράκης με τη γυναίκα του Γιούλα, ο Βασίλης Αντωνίου (της Αργύρως) με την κόρη του Αργυρώ και τον αρραβωνιαστικό της Μάρκο, ο Μπάμπης Αντωνίου (δε χρειάζεται περαιτέρω ..προσδιορισμό-ένας είναι ο Μπάμπης), ο Βασίλης Δερνίκας του Παναγιώτου με τη γυναίκα του Σοφία, Η Ελένη Κουτσοκώστα με τον άντρα της Θανάση Πούλιο, οι Μητσουλαίοι οικογενειακώς, άπαντες (πλην Κώστα), Ο Γιώργος Ασημακόπουλος, ο Κώστας Γιαννακόπουλος με τη γυναίκα του Ντίνα, ο Κώστας Κωστούλας με τις ..γυναίκες του(γυναίκα, κόρη, μάννα, πεθερά) βοήθειά του!, ο Γιώργος Κ. Αντωνίου με τη γυναίκα του Αλέκα, ο Τρύφωνας Κούκιος με τη γυναίκα του Νίκη και τους γονείς του Αλέκο και Τασούλα, η Αμαλία ΠλιάγκουΣίψα, ο Κώστας Αθ. Αντωνίου με τη γυναίκα του Ντίνα       ,ο Σάκης Αθ. Αντωνίου με τη γυναίκα του Σούλα και τα δυο τους παιδιά, ο Αποστόλης Γ. Δερνίκα με τη γυναίκα του Φούλη και τα παιδιά τους Γιώργο, Ειρήνη και Χρήστο, ο Γιάννης Τράκας με τη γυναίκα του Κατερίνα, ο Σάκης Δημ. Αντωνίου με τη γυναίκα του και τον ανιψιό του Βασίλη.

Κρασί. Αυτός ο τόπος είναι ευλογημένος γιατί και καλό κρασί κάνει και καλούς κρασοπότες έχει.

Χορός. Κάθε χρόνο ξεχωρίζει ο Βασίλης Δερνίκας με τη ζωηράδα του και τα ..τσαλιμάκια του. Δίκαια ξεχωρίζει, γι’ αυτό εξ’ ‘άλλου είναι και Καπετάνιος.     

Ντύθηκαν. Κωστούλας (χονδρός), Ευαγγελία (ξανθιά), Δημ. Ευαγ. Αντωνίου (Άραβας- σαλάμ αλέκουμ), Σάκης Κ. Αντωνίου (Καπετάν σούρας) ο γιος του Κώστας και η κόρη του Μαρία (…μεθυσμενάκια) .Γιώργος Ασημακόπουλος (Αραβοέλληνας βοσκός, με κουδούνια γκλίτσα κ.λ.π), Μητσουλαίοι (ταλιμπάν με ..πυρηνικά!!- αλυσοπρίονο, κοσιά, και άλλα φονικά όπλα).

Είμαστε περισσότεροι από 60 άτομα, διασκεδάσαμε, το φχαριστηθήκαμε, ήπιαμε και τσουγκρίσαμε και για σας που λείπατε και του χρόνου θα περάσουμε πάλι καλά , ζωή να ‘χουμε.

 1
6
Απόκριες 2002 στα Κανάλια. Μητσουλαίοι ντυμένοι ταλιμπάν
Χορεύουν. Αρτεμησία-Αγγελική Αντωνίου και Μπάμπης Αντωνίου- Ευαγγελία Κωστούλα

Login