Ύδρευση-προβλήματα και προβληματισμοί

on .

Αύγουστος 2004

Στη φωτογραφία βλέπουμε το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το αντλητικό συγκρότημα της γεώτρησης που έγινε πριν 2 χρόνια. Για να επιτελέσει το έργο του και να δικαιολογήσει τα χρήματα που ξοδεύτηκαν και κυρίως για να καλύψει τις πολλές ανάγκες των   2007συγχωριανών μας χρειάζεται:

  1. Ηλεκτροδότηση
  2. Τοποθέτηση σωλήνων από την έξοδο μέχρι τη δεξαμενή

Έχει γίνει αίτηση του Δήμου προς τη ΔΕΗ Μακρακώμης για να κάνει επιμέτρηση και υπολογισμό του κόστους για την ηλεκτροδότηση της γεώτρησης. Τη δαπάνη αυτή ίσως καλύψει η Υ.Ε.Β. αν δεχτεί ότι η γεώτρηση καλύπτει ανάγκες ύδρευσης- άρδευσης.

Στο σημείο αυτό αισθανόμαστε την ανάγκη να επισημάνουμε ότι νοιώθουμε πικρία και απογοήτευση, σαν κάτοικοι του Δ.Δ Καναλίων, γιατί είμαστε διαρκώς «ριγμένοι». Και εξηγούμαστε :

            Πριν 3 χρόνια περίπου ύστερα από προσπάθειες και γκρίνιες ετών, βγήκε ένα κονδύλι 7.5 εκατομμυρίων δρχ. για να γίνει μια γεώτρηση ύστερα από υπόδειξη αρμόδιου γεωλόγου. Τα χρήματα αυτά θα αρκούσαν για να γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες ώστε το νερό να έμπαινε στη δεξαμενή και από εκεί στα σπίτια μας. Τελικά μόλις που έφτασαν για την ..τρύπα!

            Για την ολοκλήρωση του έργου πέρυσι βγήκαν άλλα 10.000 €. Σε επικοινωνία του Δημάρχου με τον αντινομάρχη κ. Ρίζο, παρουσία και μελών του Δ.Σ του Δημοτικού μας Διαμερίσματος, τονίστηκε ότι τα 10.000 € θα κάλυπταν και την ηλεκτροδότηση της γεώτρησης

            Έχουν άραγε άδικο όσοι υποστηρίζουν ή υποπτεύονται ότι:

Μέρος των 7.5 εκατ. δρχ. κάλυψε άλλες ανάγκες του Δήμου;

Μέρος των 10.000 € σκέφτονται να το διαθέσουν αλλού;

            Έχουν άραγε άδικο όσοι αγανακτούν και οργίζονται με τη συστηματική υποβάθμιση του χωριού μας και την προσπάθεια υποβάθμισης της νοημοσύνης μας;

            Υπάρχει άραγε άλλο Δ.Διαμέρισμα του Δήμου μας που να έχει πρόβλημα ύδρευσης;

            Υπάρχουν Διαμερίσματα που να έχουν σαν μόνο έσοδο τη ΣΑΤΑ για να μπορούν να λειτουργούν έστω στοιχειωδώς; Σε καμία περίπτωση δε θέλουμε να έρθουμε σε αντιπαλότητα με άλλα Δ.Δ , κάνουν πολύ καλά που εξασφαλίζουν κονδύλια για να κάνουν έργα στον τόπο τους , αυτός είναι εξ΄ άλλου ο σκοπός τους.

Εμείς όμως τι κάνουμε; ή τι δεν κάνουμε;

(κάτω απο τη φωτο του Λεωνίδα και της Βάσως)

Ως πότε θα βλέπουμε εικόνες σαν κι’ αυτή; Στο έτος 2004 και να κουβαλάμε νερό με τους τενεκέδες .( έχουμε πετάξει και τις...βαρέλες!!)

Κώστας Κωστούλας

 

Login