Συνέντευξη με το Δήμαρχο,19/3/2009

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ

Η εφημερίδα μας φιλοδοξεί μεταξύ άλλων να γίνει γέφυρα επικοινωνίας αφ’ ενός μεταξύ των Δημοτών που κατοικούν στα Κανάλια και όχι μόνο μεταφέροντας αιτήματα, παρατηρήσεις ,υποδείξεις προς τη Δημοτική αρχή και αφ’ ετέρου μεταξύ της Δημοτικής αρχής και των Δημοτών βοηθώντας στην πληρέστερη ενημέρωση. Ο Δήμος μας είναι μεν ένας μεγάλος σε έκταση Δήμος αλλά δεν παύει να είναι ένας επαρχιακός Δήμος που δε διαθέτει επαρκή μέσα ενημέρωσης (Ραδιόφωνο ,Τηλεόραση, εφημερίδες). Έτσι τα έντυπα που κυκλοφορούν σαν το δικό μας πρέπει να συμπληρώνουν αυτό το κενό. Εμείς θα το επιδιώκουμε.

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2009. Ώρα 7.20 πρωινή. Ο Δήμαρχος στη θέση του, στο Δημαρχείο.

-. Δήμαρχε πρωί πρωί στο γραφείο

-. Συνήθως έρχομαι πολύ πρωί, συνήθεια χρόνων βλέπετε.

Αφού γίνεται η τυπική ενημέρωση για την επανέκδοση της εφημερίδας και την επιθυμία μας για τακτική επαφή και ενημέρωση μπαίνουμε στα θέματα που μας αφορούν.

-. Όπως ξέρετε εδώ και αρκετά χρόνια έχει γίνει διάνοιξη δρόμου στον οικισμό Άνω Καναλίων που συνδέει την Εκκλησία Αγίου Αθανασίου με το νεκροταφείο και συνεχίζει προς τη γέφυρα στο Καναλιόρεμα. Αυτός ο δρόμος διευκολύνει την έξοδο των αυτοκινήτων, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες που έχουμε συχνά μποτιλιαρίσματα. Υπάρχει ένα τμήμα δρόμου, περί τα 200 μέτρα, μέχρι την είσοδο του νεκροταφείου που δεν έχει τσιμεντοστρωθεί όπως επίσης και άλλα τόσα μέτρα προς την γέφυρα ώστε να ολοκληρωθεί η τσιμεντόστρωση αυτού του δρόμου. Άμεσης σπουδαιότητας για τους Καναλιώτες είναι η τσιμεντόστρωση σε πρώτη φάση μέχρι το νεκροταφείο γιατί οι εικόνες που παρατηρούνται όταν χρειαστεί να μεταφέρουμε τη σωρό ενός συγχωριανού μας τους χειμερινούς μήνες είναι πολύ άσχημες (επιεικής χαρακτηρισμός)

-. Την εποχή αυτή, με τις περικοπές δαπανών που γίνονται παντού και που είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε κι εμείς είναι δύσκολα τα πράγματα. Επειδή είχαν γίνει παλιότερα κάποιες υπερβάσεις προκειμένου να ικανοποιηθούν ανάγκες του Δήμου πρέπει τώρα να είμαστε λίγο «σφιχτοί» ώστε μέχρι τον Οκτώβριο να έρθουν τα οικονομικά του Δήμου στα ίσια. Στον προγραμματισμό μας για το 2009 προβλέπουμε για τα Κανάλια ποσό 7.000€ για τσιμεντοστρώσεις. Θα δούμε το κόστος για το έργο που λέτε και θα τα ξαναπούμε.

-. Τον Αύγουστο στο χορό του συλλόγου είχατε υποσχεθεί ότι θα γίνει διαμόρφωση της πλατείας και ότι θα δώσετε οικονομική ενίσχυση 1.000 € στο Σύλλογο        

                -. Η οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου με 1.000 € θα δοθεί μέχρι τέλος Απριλίου

-. Για την ανάπλαση της πλατείας θα γίνει συζήτηση στο συμβούλιο του Απριλίου. Στο σημείο αυτό θέλω να σας πω ότι ο Δήμος μας έχει τη δυνατότητα να αγοράσει κάποιο χωράφι-οικόπεδο που γειτνιάζει στην πλατεία για να μεγαλώσει λίγο η πλατεία σας. Το ίδιο κάναμε και στο Διαμέρισμα Καμπίων που είχαν ανάλογο πρόβλημα

                -. Τα κάτω Κανάλια έχουν πρόβλημα ύδρευσης. Έχετε δρομολογήσει λύση;

                -. Μετά το Πάσχα θα γίνει ανάθεση του έργου για την υδροδότηση του οικισμού Κάτω Καναλίων από την δεξαμενή στη θέση «ρακτσή».

                -. Για το πρόβλημα με τα σκουπίδια κε Δήμαρχε έχετε κάποιο σχεδιασμό; Και εννοώ την ανεξέλεγκτη ρίψη απορριμμάτων στα χαντάκια και στα αυλάκια δεξιά- αριστερά των δρόμων.

                -. Δε θα κρύψω τα λόγια μου. Στα Κανάλια δε ρίχνουν σκουπίδια οι Μαρμαριώτες ούτε στα Μάρμαρα οι Πουγκακιώτες. Εμείς οι ίδιοι τα ρίχνουμε κι αυτό είναι θέμα παιδείας. Στην προσπάθειά μας να δώσουμε λύσεις είχαμε δημιουργήσει τρείς χωματερές. Στη Λευκάδα, στη Μεσοποταμία και στη Σπερχειάδα. Τις δύο, στη Λευκάδα και στη Μεσοποταμία, τις κλείσαμε και κάναμε αποκατάσταση του χώρου με δενδροφύτευση. Η τρίτη στη Σπερχειάδα λειτουργεί γιατί κάπου πρέπει να πάμε τα σκουπίδια. Όμως έχουμε πρόβλημα γιατί η ευρύτερη περιοχή είναι χαρακτηρισμένη περιοχή natura και εκεί απαγορεύονται χωματερές. Επειδή το πρόβλημα αυτό είναι γενικότερο και απασχολεί όλη τη περιφέρεια συστήσαμε ένα φορέα διαχείρισης κεντρικής Φθιώτιδας στον οποίο υπάγονται 13 δήμοι, από Στυλίδα μέχρι Σπερχειάδα- Τυμφρηστό , με σκοπό τη δημιουργία μιας κεντρικής χωματερής. Χθες είχαμε συζήτηση στην ΤΕΔΚ στην Λαμία και αποφασίσαμε να κάνουμε τη χωματερή όπου μας υποδείξει ο αρμόδιος μελετητής. Έως ότου γίνει αυτή τα πράγματα θα λειτουργούν ως έχουν. Κάνω έκκληση στους δημότες μας να μη ρίχνουν τα σκουπίδια τους όπου να ναι. Πολλές φορές απελπιζόμαστε γιατί συμβαίνει να έχουμε ξοδέψει χρήματα και χρόνο για να καθαρίσουμε μια περιοχή και σε λίγες ημέρες να έχει γίνει χειρότερα από ότι ήταν πριν τον καθαρισμό.

                -.Για αρκετά χρόνια είχαμε μια έστω στοιχειώδη λήψη τηλεοπτικού σήματος από αναμεταδότη που είχε τοποθετηθεί στο Πίτσι. Τώρα λόγω αντιδράσεων των κατοίκων του Πιτσίου δε λειτουργεί. Μήπως υπάρχει η δυνατότητα να τοποθετηθεί στο Μοναστήρι της Ρούστιανης όπου έχουμε και ρεύμα για να καλυφθούν οι ανάγκες του διαμερίσματος;

                -. Έχω συνεννοηθεί με τον κ. Πυρωστή ο οποίος είναι ειδικός για τα θέματα αυτά και μου είπε ότι μέχρι τέλους Απριλίου θα μου υποδείξει τις κατάλληλες θέσεις και λύσεις για το πρόβλημα αυτό

                -. Στα κάτω Κανάλια, πλησίον των σπιτιών Γ. Κυριάκη και Γ. Αγγέλη ένα μεγάλο τμήμα του δρόμου δε φωτίζεται από το Δημοτικό φωτισμό. Έχουν κάνει αίτηση προς το Δήμο για το σκοπό αυτό.

                -. Έχουμε ζητήσει από τη ΔΕΗ να κάνει κοστολόγηση του έργου και βρισκόμαστε σε αναμονή.

(Λόγω περιορισμένου χώρου στην εφημερίδα μας αφήσαμε για το επόμενο φύλλο πολλά άλλα θέματα. Περιμένουμε από σας να μας ενημερώσετε για ερωτήματα στα οποία θέλετε απαντήσεις ώστε να τα ομαδοποιήσουμε και να τα μεταφέρουμε στο Δήμαρχο)

Κώστας Κωστούλας

 

Login