Κανάλια, 2015

ΧΟΡΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Έχει καθιερωθεί τα τελευταία 4-5 χρόνια να γίνεται χορός ή τραπέζι γυναικών στο χωριό μας. Η ανταπόκριση μπορώ να πω ότι είναι σχεδόν καθολική, τρώνε πίνουν αλληλοενημερώνονται (δε κουτσομπολεύουν όπως λένε μερικοί κακεντρεχείς!) και χορεύουν. Πρόεδρος είναι η Ντίνα Πρέσσα-Κούκιου η οποία με την ευκαιρία αυτής της σύναξης εκφωνεί και τον πανηγυρικό της βραδιάς. Η ομιλία της χαρακτηρίστηκε από συμβουλές-παροτρύνσεις προς τις γυναίκες μέλη για τη σωστή συμπεριφορά απέναντι στους συζύγους των , για υπομονή και διαλλακτικότητα. Κάποια σημεία του λόγου της Προέδρου προκάλεσαν αντιδράσεις και σημειώθηκαν διαφωνίες, παρά ταύτα η Πρόεδρος παρέμεινε στις θέσεις της και φυσικά και η θέση της ως Προέδρου δεν αμφισβητήθηκε.

Οι άνδρες έπιναν το ποτό τους σε διπλανά τραπέζια και κάποια στιγμή που θέλησαν να μπούνε στο χορό απομακρύνθηκαν βιαίως από τις γυναίκες οι οποίες –σωστά- θεώρησαν ότι η βραδιά τους ανήκε, κι έτσι έβαλαν τα πράγματα στη θέση τους.

Φωτογραφίες εδώ

ΕΚΛΟΓΕΣ

Για να είναι ένα Δ.Σ οποιουδήποτε συλλόγου αποτελεσματικό στις υποχρεώσεις του πρέπει απαραιτήτως να μπορεί να συνεννοηθεί με τα μέλη του. Αν αυτό δεν ισχύει είναι μαθηματικά βέβαιο ότι ο βίος του δεν θα μακροημερεύσει. Ότι ακριβώς συνέβη και με το τελευταίο Δ.Σ του συλλόγου μας Το να μπούμε τώρα σε λεπτομέρειες, ποιος είπε τι, ποιος του το είπε, γιατί το είπε κ.λπ. νομίζω ότι δεν ωφελεί και δε θα το κάνω. Η επανάληψη αυτών που ειπώθηκαν τον Αύγουστο κατά τη διάρκεια των αρχαιρεσιών στο χωριό προκαλούν στενοχώρια και η επιθυμία των πολλών (θέλω να πιστεύω όλων) είναι να ξεχαστούν και να προχωρήσουμε μπροστά. Βέβαια όσα συνέβησαν έχουν μπει στην ιστορία του Συλλόγου και η ιστορία ούτε διαγράφεται ούτε παραγράφεται, απλά καταγράφεται και έχει καταγραφεί. Είναι χρήσιμο να διδασκόμαστε από τα λάθη μας για να μη τα επαναλαμβάνουμε. Στο αρχείο του Συλλόγου υπάρχει το βίντεο στο οποίο είναι καταγεγραμμένα όλα όσα ειπώθηκαν.

Το νέο Δ.Σ γεννάει ελπίδες ότι τα πράγματα θα ομαλοποιηθούν και θα πάμε καλά. Αυτό το εγγυώνται τα πρόσωπα που συνθέτουν το Δ.Σ από τον Πρόεδρο μέχρι τα μέλη. Βέβαια θα πρέπει να μη ξεχνάμε ότι χρειάζονται τη βοήθειά μας και την ανοχή μας. Πρέπει να έχουμε υπ’ όψη μας πως ότι κάνουν το κάνουν για το Σύλλογο, για το χωριό μας και όχι για το σπίτι τους!!

Το νεοεκλεγέν συμβούλιο σε συνεδρίασή του που έγινε στις 11 Αυγούστου 2015 αποφάσισε τη σύσταση του νέου Δ.Σ ως εξής:

Πρόεδρος .                  Στεφανίδης Γιώργος                       Τηλ. 6982613463

Α’ Αντιπρόεδρος:         Κουτσοκώστας Γιώργος.                  6971742109

Β’ Αντιπρόεδρος:         Γκλάβας Γιώργος                            6973245678

Ταμίας:                      Δερνίκας Θωμάς                              6974172777

Γραμματέας:               Γιαννακόπουλος Κώστας                  6944615118

Έφορος:                    Αντωνίου Βαγγέλης Δημητρίου.        6972843187

Μέλος:                      Σιόλος Νίκος                                   6972676951

Αναπληρωματικά μέλη:

 1. Αντωνίου Φώτης Ευαγγέλου
 2. Αντωνίου Απόστολος Δημητρίου
 3. Χριστόπουλος Ανδρέας Νικολάου

Εξελεγκτική επιτροπή:

 1. Ζάχος Κων/νος
 2. Αντωνίου Δημήτριος Ευαγγέλου
 3. Αντωνίου Δημήτριος Σπύρου

Νομικός Σύμβουλος

Μπούρας Βασίλης

Φωτογραφίες εδώ

ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΠΑΙΔΙΩΝ

Με εξαιρετική επιτυχία επαναλήφθηκε κι εφέτος ο χορός των παιδιών και σκόρπισε κέφι και χαμόγελο στους Καναλιώτες και τους φίλους των που παρακολούθησαν το χορευτικό.

Με την καθοδήγηση της Λουκίας Στεφανίδη και τη συνδρομή του συζύγου της Γιώργου, σε ελάχιστες ώρες δημιουργήθηκαν ομάδες χορευτών που μας κατέπληξαν. Βέβαια σ’ αυτό βοήθησε και το γεγονός ότι τα περισσότερα παιδιά είχαν ..προπονηθεί και πέρυσι , πάλι από τη Λουκία, κι έτσι το έργο ήταν ευκολότερο. Στη σκηνική παρουσία, φουλάρια κ.λπ. βοήθησε η Ειρήνη Ζαγκλαρά.

Τα παιδιά που συμμετείχαν ήταν:

 1. Δερνίκα Αθανασία Δημητρίου
 2. Δερνίκα Θεοδώρα Δημητρίου
 3. Δημοπούλου Ελένη της Αργυρώς
 4. Αντωνίου Αγγελική του Αθανασίου
 5. Γκιώκα Χρύσα του Ευαγγέλου
 6. Ζαγκλαρά Φωτεινή του Κων/νου
 7. Ζαγκλαρά Βασιλική του Κων/νου
 8. Μπούρα Άννα του Γεωργίου
 9. Μπούρα Ειρήνη του Γεωργίου
 10. Σταματοπούλου Ανδρομάχη(Μάχη)

Φωτογραφίες εδώ

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

 Στις 26 Ιουλίου 2015 που τιμάται η μνήμη της Αγ. Παρασκευής, τελέστηκε θεία λειτουργία στο ομώνυμο εκκλησάκι ,στο κοιμητήριο , όπου έγινε και αρτοκλασία. Χοροστάτησαν οι Παπαγιώργης και Παπασπύρος

Η Αγία Παρασκευή ή Παρασκευή Αθληφόρος ή Παρασκευή Μεγαλομάρτυς είναι αγία της Ορθόδοξης και Καθολικής εκκλησίας και θεωρείται προστάτιδα των ματιών.

Έζησε στη Ρώμη κατά το 2ο αιώνα και υπέστη μαρτυρικό θάνατο επί ημερών του αυτοκράτορα Μάρκου Αυρήλιου.

Φωτογραφίες εδώ

ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ

Στις 27 Ιουλίου 2015 που τιμάται η μνήμη του Αγ. Παντελεήμονος τελέστηκε θεία λειτουργία στην εκκλησία στα Κ.Κανάλια.

Ο Άγιος Παντελεήμων είναι Άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας, που έδρασε στα τέλη του 3ου αιώνα. Έζησε στη Νικομήδεια της Μικράς Ασίας και παρέδωσε μαρτυρικά τη ζωή του.

Απολυτίκιο : Ἀθλοφόρε Ἅγιε, καὶ ἰαματικὲ Παντελεήμων, πρέσβευε τῷ ἐλεήμονι Θεῷ, ἵνα πταισμάτων ἄφεσιν, παράσχῃ ταῖς ψυχαῖς ἡμῶν.

Φωτογραφίες εδώ

Login