Σύλλογος φίλων ιστορικού μοναστηριού Παναγίας της Ρούστιανης Φθιώτιδας

Panorama1 460x155

Με την υπ' αύξοντα αριθμό 12/19-3-2014 απόφαση του πρωτοδικείου Λαμίας εγκρίθηκε η ίδρυση Συλλόγου με τίτλο "ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΡΟΥΣΤΙΑΝΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ". Τα άρθρα 1 και 2 του καταστατικού του νεοϊδρυθέντος Συλλόγου αναφέρουν:

 

ΑΡΘΡΟ 1ο

Ιδρύεται στα Κανάλια Φθιώτιδος το έτος 2013 Σύλλογος με την επωνυμία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΡΟΥΣΤΙΑΝΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ» ,με έδρα τα Κανάλια Φθιώτιδος και περιφέρεια όλη την Ελληνική επικράτεια.

Σκοπός

ΑΡΘΡΟ 2Ο

Σκοποί του Συλλόγου είναι:

  1. Ανάδειξη και προβολή της διαδρομής του ιστορικού Μοναστηριού της Ρούστιανης και η συμβολή του στην τόνωση του Ελληνορθόδοξου φρονήματος στην περίοδο της Τουρκοκρατίας.
  2. Δημιουργία προϋποθέσεων και εξασφάλιση συνθηκών για την επαναλειτουργία του ανωτέρω Μοναστηριού.
  3. Ηθική, πνευματική και υλική συμπαράσταση προς το Εκκλησιαστικό συμβούλιο για την ευόδωση και ενίσχυση των προσπαθειών για τη συνέχιση των παραδόσεων κατά την πανηγυρική εορτή του Γενεθλίου της Θεοτόκου την 8ην Σεπτεμβρίου κάθε έτος.
  4. Οιαδήποτε διαμόρφωση χώρου στο ανωτέρω Μοναστήρι και στον περιβάλλοντα αυτό χώρο η οποία θα γίνεται με σχετική μελέτη όπου χρειάζεται.
  5. Αξιοποίηση του χώρου του Μοναστηριού και των παρακειμένων εκτάσεων και εξασφάλιση ομαλής πρόσβασης σ΄ αυτά.
  6. Δημιουργία κατάλληλων συνθηκών και διευκολύνσεων για προσκυνηματικές επισκέψεις στο χώρο του Μοναστηριού.
  7. Ορθόδοξη πνευματική καλλιέργεια των μελών του Συλλόγου όπως αυτή διαμορφώθηκε από την επίδραση της Ελληνικής Εκκλησίας ως φορέας και θεματοφύλακας των Χριστιανικών και Εθνικών παραδόσεων
  8. Ενέργειες για την εξασφάλιση πόρων για συντήρηση του Μοναστηριού και αποκατάσταση τυχόν υφισταμένων ζημιών.
  9. Καθιέρωση περισσοτέρων Ιερατικών λειτουργιών στο ιστορικό Μοναστήρι, εκτός από την ημέρα εορτής (πανηγύρεως), με τη βοήθεια τοπικών ιερέων κατόπιν εντολής του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος
  10. Ενέργειες για τη βελτίωση των οδικών αρτηριών που οδηγούν στο Μοναστήρι, από τα γύρω χωριά.

 

Login