Πολιτικές υποσχέσεις

Πολιτικές υποσχέσεις

Έβλεπα σήμερα το απόγευμα , για πολλοστή φορά, την ταινία του Γιάννη Δαλιανίδη «Ζητείται ψεύτης». Πριν λίγα χρόνια έπαιξαν την ταινία αυτή τα μικρά παιδιά στο θέατρο που κάναμε στο χωριό. Επίσης έχουμε δει στον Ελληνικό κινηματογράφο ταινίες με ανάλογο περιεχόμενο, με τον Κωσταντάρα, το Παπαγιαννόπουλο και πολλούς άλλους μεγάλους ηθοποιούς. Το θέμα τους; Οι πολιτικές υποσχέσεις.

 Οι υποσχέσεις δηλαδή που δίνουν οι πολιτικοί. Και οι οποίες τις περισσότερες φορές δεν πραγματοποιούνται και τους καθιστούν αφερέγγυους.  Δεν διατυπώνονται με τρόπο πραγματιστικό, με αναφορά σε συγκεκριμένες πράξεις, κινήσεις οι οποίες θα βοηθήσουν να πραγματοποιηθούν οι υποσχέσεις τους. Για να έχουν επιτυχία θα πρέπει να γνωρίζουν καλά το θέμα , να έχουν τη διάθεση και τη δύναμη να το παλέψουν , να βρουν τους πόρους και για να γίνει αυτό επιβάλλεται να έχουν συνεργάτες- εμπειρογνώμονες στα επιτελεία τους.

Δυστυχώς αυτό δεν έχει γίνει ποτέ στον τόπο μας. Να δεχτώ ότι οι Δήμαρχοι έχουν την καλή πρόθεση να κάνουν πολλά και καλά έργα στο δήμο. Από συνεργάτες ;

Θεωρώ πως εκεί πονάει το σύστημα. Και θα κάνω εκτενέστερη αναφορά -ανάλυση στην επόμενη επικοινωνία μας

Τελειώνω σήμερα με τη ρήση του Τσόρτσιλ που είχε πει ότι

πολιτικός είναι εκείνος που προβλέπει τι θα συμβεί αύριο, μεθαύριο ή τον επόμενο χρόνο και που είναι κατόπιν σε θέση να εξηγήσει γιατί δεν συνέβη!!!

kostoulas

2010.12